Hlavní obsah
Článek

Divadlo Studio DVA za sebou má poslední premiéru tohoto roku, slavné crazy komedie Jezinky a bezinky. V hlavních rolích se představily Iva Janžurová (82) a Eva Holubová (65) pod režijní taktovkou Sabiny Remundové (51).

„Evička je vynikající herečka a pro mě je ze všech jejích aktivit nejcennější a nejdůležitější její mimořádné herecké mistrovství. S milovanou maminkou Ivou je to pochopitelně ještě trochu jiný vztah. Nemyslím si ale, že bych byla jakkoli nespravedlivá. Mám také veliké štěstí a cítím podporu a oporu od všech kluků a pánů kolegů. Dobře a vědomě vnímám jejich laskavost, energii i humor,“ uvedla při přípravě inscenace Remundová.

V premiérovém publiku měli herci mnoho svých kolegů ze Studia DVA. Dorazil Bob Klepl (65) s přítelkyní Janou, Kristýna Badinková Nováková s kamarádkou Monikou Zoubkovou, Anežka Rusevová, kterou diváci znají také ze seriálu Ulice, dále mj. Milan Peroutka a Evu Holubovou přišel podpořit manžel Miroslav Zdeněk a dcera Karolína.

Jezinky a bezinky českému publiku poprvé představil Jan Werich, inscenaci viděl ve čtyřicátých letech na Broadwayi, kde se dočkala úctyhodných 1444 repríz. A řekl si prý, že pokud bude mít ještě vliv na divadlo, rád by hru viděl i ve své domovině. Povedlo se, poprvé se tak stalo v roce 1958 v Divadle ABC.

Reklama

Další články

Načítám