Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už více než čtyřicet let žije úspěšná návrhářka Blanka Matragi (71) v Libanonu. V srpnu tomu budou dva roky, co Bejrútem otřásl mohutný výbuch v přístavu, při kterém přišlo o život více než 100 lidí a další byli zraněni. Země v květnu zažila volby a Blanka doufá, že její druhý domov díky nové vládě projde očistou. „Přála bych si, aby se to posunulo k lepšímu. Je tam velká hospodářská krize. Vedení Libanonu je zkorumpované. Moc bychom si přáli, aby při nynějších volbách došlo ke zlepšení a aby se zvolili lidé, kteří budou pomáhat,“ řekla návrhářka Super.cz.

Mimo pracovní povinnosti si Blanka v Česku plánuje pročistit hlavu. Vyrazí tak za svojí rodinou do Světlé nad Sázavou, kde nejraději houbaří: „Je tu úplně jiná příroda, ráda si zajedu do lesů na houby. Miluji houby,“ svěřila se se svojí zálibou.

V Česku se úspěšná návrhářka zdrží měsíc, čeká ji tady totiž i další důležitý pracovní úkol. Výstava, kde odhalí skleněné sochy, které vytvořila. „V obci Čeladná se představí moje tři skleněné sochy, které jsem vytvořila. Dělala jsem na nich půl roku, bude tam i třímetrová socha. Dostávám ráda výzvy a ke sklu se ráda vracím. Já jsem ho vystudovala,“ doplnila během rozhovoru.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám