Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nemusíte čekat až do sobotního finálového večera, už nyní můžete zhlédnout velké večerní róby, které oblékne desítka finalistek letošního ročníku České Miss. My jsme byli u zkoušky nádherných šatů, kterou dozorovala jejich autorka Blanka Matragi (71).

Návrhářka arabských princezen vytvořila pro adeptky na českou královnu krásy opravdu pozoruhodné modely. „Vyrobila jsem celkem dvanáct šatů, ale dvoje z nich se nepoužily a místo toho jsme sáhli do mého archivu a použili jiné,” říká Blanka, která šaty šila ve svém ateliéru v Bejrútu, a nemohla tak šít šaty kráskám přímo na tělo. „Díky tomu, že se použily i modely z mého archivu, tak to bylo ku prospěchu věci. Dívky v šatech jen září, narovnaly se, usmívají se, jsou sebevědomější.”

Inspirací designérky pro její poslední tvorbu byly čtyři přírodní živly, což se projevilo i u šatů České Miss. „Bez čtyř živlů by naše planeta neexistovala. Vítězky půjdou do světa a prostřednictvím mé kolekce ponesou mé poslání na záchranu planety,” říká Matragi. Doba přípravy každého modelu by se dala v průměru odhadnout na tři týdny, na jednom modelu pracovalo čtyři až dvanáct švadlen a jejich pořizovací hodnota se pohybuje mezi sto padesáti a dvěma sty tisíci korunami. „Stala jsem se partnerem, a tak jsem nehleděla na peníze,” říká Blanka Matragi.

Reklama

Další články

Načítám