Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Známá violová virtuoska Jitka Hosprová bere během svých vystoupení velký zřetel na svůj profesionální hudební projev, ale také jí velmi záleží na tom, jak při hraní vypadá.

„Člověk musí dobře znít, musí mít skvělý nástroj, musí být velmi technicky vybavený a v dnešní době v klasické hudbě patří taky k té prezentaci interpreta i to, jak vypadá," říká Jitka, která dále uvedla: „Baví mě spojovat umění hudební, interpretační i s tvorbou šatů. Když vím, že mám na sobě nějaké umělecké dílo, tak se posluchač kochá nejen hudbou, ale i pohledem."

My jsme byli u toho, když účastnice poslední řady StarDance vybírala nový model v butiku Blanky Matragi (71). Z její tvorby Jitčin stylista vybral několik rób, které se objevily na obalu jejího posledního cédéčka. V butiku zároveň za přítomnosti známé designérky vybírali nové modely, které by Hosprová využila pro svá vystoupení. Pořizovací cena jedněch takových unikátních šatů se pohybuje okolo sto padesáti tisíc korun.

Jitka se nemůže řídit jen tím, co se jí líbí od pohledu, ale šaty musejí splňovat technické požadavky. „Potřebuju hodně prostoru pro ruce, šaty mě nesmí škrtit a nesmí se otáčet. Často si musím nechat šít šaty na míru a nemůžu vybrat šaty z kolekcí, protože to nevyhovuje mým nárokům," říká krásná violistka Jitka Hosprová.

Související témata:
Viola

Reklama

Další články

Načítám