Hlavní obsah
Článek

Když zpěvačka Billie Eilish (22) zveřejnila, že trpí Touretteovým syndromem, byla prakticky jedinou hudebnicí, která onemocnění přiznala veřejně. Přestože sama uvedla, že ví hned o několika dalších umělcích, kteří jím trpí. Dalším, kdo se o své diagnóze nyní rozhodl promluvit, je skotský zpěvák Lewis Capaldi (25).

Tomu prý syndrom diagnostikovali nedávno. „Chtěl jsem to zveřejnit, protože bych nerad, aby si lidé mysleli, že beru kokain,“ sdělil britskému deníku The Sun.

„Cuká mi v rameni, když jsem nadšený, šťastný, nervózní nebo ve stresu. Zvyknul jsem si s tím žít a není to tak hrozné, jak to vypadá,“ nechal se slyšet.

K fanouškům pak promluvil v živém instagramovém vysílání, kde popsal i svou léčbu. Do ramene dostává botoxové injekce na zmrazení tiků ve svalu. „Některé dny to trochu bolí, některé je to zkrátka nepříjemné, ale to je všechno,“ popsal.

Když Capaldimu diagnózu sdělili, vše mu začalo dávat smysl. Zaznamenal, že tiky trpí zhruba od roku 2018.

Populární muzikant bere věci tak, jak jsou, a snaží se zachovat pozitivní přístup. Jak sám říká, svět se nehroutí. Syndrom mu navíc nebrání ve tvorbě a co nevidět se chystá fanoušky potěšit vydáním nového singlu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám