Hlavní obsah
Famous
Článek

Dcera Beyoncé Knowles (42) se ve svých šesti měsících stala čestnou občankou chorvatského ostrova Hvar. Vyhlášené středomořské letovisko je totiž přesvědčeno, že dívenka dostala jméno podle stromu, jenž tam roste. Blue Ivy anglicky znamená břečťan, jímž je jeden ze stromů na ostrově doslova obalen. Jay-Z a Beyoncé se tímto stromem měli inspirovat.

Turistický zájem o místo, kde strom roste, se prý od ledna 2012 dramaticky zvýšil a Lonely Planet vyhlásila oblast pátou destinací na světe, kam stojí za to jet na dovolenou.

„Příběh o původu jména vaší dcery přitáhl obrovský zájem médií a tím také propagaci turismu našeho města a ostrova Hvar,“ napsal v děkovném dopise starosta Hvaru Pjerino Bebić.

Na jménu Blue Ivy se přitom od nového roku snažilo několik podnikavců zbohatnout. O to ale Jay-Z a Beyoncé rozhodně nestáli. Proto si jméno „Blue Ivy“ nechali registrovat jako ochrannou známku, aby je nemohl používat nikdo jiný k jakýmkoli obchodním účelům.

Americký patentový a obchodní úřad odmítl hned v lednu několik žádostí o registraci jména Blue Ivy jako obchodní značky. A když se to Beyoncé dozvěděla, mohla vyletět z kůže. Okamžitě poslala své právníky, aby jí ochrannou známku na jméno vlastní dcery vyjednali.

Módní návrhář Joseph Mbeh zažádal o ochrannou známku na obchodní značku Blue Ivy Carter NYC už 11. ledna letošního roku, jen čtyři dny poté, co Beyoncé porodila. Mbeh chtěl pod značkou prodávat oblečení pro děti. Druhý pokus o registraci značky Blue Ivy Carter Glory IV pro řadu parfémů učinil 20. ledna. Opět byl odmítnut.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám