Hlavní obsah
Článek

Na začátku listopadu jsme blahopřáli Martě Kubišové (81) k devětasedmdesátým narozeninám a zajímali jsme se o to, jak asi oslaví osmdesátku. Tehdy nám symbol sametové revoluce nedal jasnou odpověď.

Nyní už víme, že jedním ze způsobů oslavy bude recitál s názvem Marta, který uvede Letní scéna Musea Kampa s Berenikou Kohoutovou (33) a Hanou Holišovou (43) v titulní roli. „Prvním impulsem k tomu, vytvořit toto představení, opravdu byly narozeniny Marty Kubišové,“ řekla nám scenáristka a producentka Daniela Sodomová, která má na svědomí už dvě předchozí hry Meda a Werich, které se na dvoře Sovových mlýnů hrály.

„Martu Kubišovou mám moc ráda a chtěla jsem si splnit sen a zabývat se člověkem, kterého obdivuji. Pro mě to znamená tři čtvrtě roku práce, které s tím člověkem strávím,“ dodala Sodomová.

Z našeho posledního rozhovoru se zpěvačkou bylo zřejmé, že netouží po velkolepé oslavě jubilea. To potvrzuje i autorka představení. „Ona je velmi skromná. Měla obavy, aby toho kolem ní nedělali moc. Měla pocit, že její život není zajímavý. Já i režisérka (Adéla Laštovková Stodolová, pozn. red.) jsem si sedly, vznikla mezi námi i symbióza,“ podotkla Sodomová.

Představení Marta nebude klasickým činoherním kusem, ani muzikálem. „Pro paní Kubišovou natočil její bývalý manžel Jan Němec recitály. Podoba představení bude hudební. Bude to hudební divadlo. Bude se jednat o hudební obrazy. Doufáme, že paní Martu budeme moct představit náročnějšímu divákovi,“ upřesnila scenáristka představení, která slibuje i taneční čísla. „Bude se jednat o hudební obrazy, klipy, které budou navazovat jeden na druhý,“ poskytla nám náhled do konceptu představení Daniela Sodomová.

Reklama

Další články

Načítám