Hlavní obsah
Článek

Tři dny po premiéře muzikálu Saxana, kam se vrátí ve své nejslavnější roli, oslaví Petra Černocká (74) sedmdesátiny. Když jsme ji ale viděli na kostýmové zkoušce v divadle Studio DVA, tenhle věk bychom jí rozhodně nehádali. Ve stejném kostýmu jako před 48 roky a v bujné kudrnaté paruce vypadá, jako by zestárla jen o pár let.

"Pro upřesnění, můj kostým to není. Ten se hned po natáčení ztratil, a i na různých výstavách byl trochu jiný, který měla jedna z mých filmových spolužaček. Měl jiný počet kostiček. Takže tohle je replika," vysvětlila Petra, která si ke kostýmu sama namalovala i medailonek s netopýrem, tedy Saxaniným otcem.

S Petrou je Saxana neodmyslitelně spjata skoro půl století a už si na to zvykla. "Takhle to měla i paní Vránová s Pyšnou princeznou. Člověk se s tím jednu dobu začne rozcházet, protože mu furt berou osobnost a zaměňují ji za roli. Ale pak jsem si zvykla, že jsme taková siamská dvojčata. A když přišla tahle nabídka, tak jsem měla hlavně strach, jestli dostojím očekávání, když budou lidé vědět, že jsem speciální host, aby mě ještě vůbec poznali. Ale myslím si, že dobrý," smála se zpěvačka.

Vyzvídali jsme také, jak bude vlastně její role vypadat, protože mladou Saxanu alternují Berenika Kohoutová (33) a Vendula Příhodová. "Já se zjevím. Ale ještě je tajné, jak to bude vypadat, protože to bude velký zázrak. Budu zpívat, mám tam takovou bilanční pasáž, a pak ještě samozřejmě zazpívám Saxanu. Takže moje role je sice malá, ale řekla bych, že výživná. A budu opravdu na každém představení," slíbila Černocká.

Reklama

Další články

Načítám