Hlavní obsah
Článek

Česká televize a Ben Cristovao (36) aka Benny Cristo zveřejnili skladbu, s níž bude zpěvák v květnu soutěžit na Eurovizi. Se songem Omaga (název je obměnou zkratky Oh My God) tvůrci zároveň představili i klip. Zpěvák se v něm stylizuje do hrdinů kultovních filmů a seriálů jako Hříšný tanec, Pulp Fiction, Simpsonovi nebo Forrest Gump.

„Odkazovat v hudebním klipu na tak obrovská díla, jako jsou Pulp Fiction, Forrest Gump nebo Osvícení, byla výzva. Uchopili jsme to po svém a Benny tomu svým hereckým výkonem dodal správnou úroveň i vtipnou nadsázku,“ říká režisér Jan Strach.

„Naneštěstí jsme si vybrali nejbělejší a nejstudenější víkend v roce, spousta lokací se nám tak zkomplikovala počasím. Sedícího Forresta na lavičce jsme točit venku nemohli, proto jsme v několika scénách museli využít zelené plátno a realitu dotvořit v postprodukci,” popsal vznik klipu.

Loni se vinou pandemie koronaviru hudební soutěž v Rotterdamu neuskutečnila, dějiště mezinárodního hudebního klání tak zůstává stejné. Nad konkrétní podobou jarních přímých přenosů z nizozemské Ahoy Areny sice stále visí otazník, jisté však je, že letos se soutěž uskuteční.

Podle pravidel musí letos každý účastník svou zemi reprezentovat s novou písní. Bennyho novinka je dílem spolupráce s producentem Filipem Vlčkem.

Divákům Eurovize se Benny poprvé představí 20. května v rámci druhého semifinálového kola. Finálový večer se uskuteční o dva dny později, v sobotu 22. května. Přenosy divákům tradičně nabídne České televize.

Co říkáte na novou píseň, která bude Česko reprezentovat na Eurovizi?
Líbí se mi
34,6 %
Nelíbí se mi
65,4 %
Celkem hlasovalo 3299 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám