Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Ben Cristovao (36) se pyšní opravdu parádně vysportovanou postavou. Pokud zrovna nekoncertuje, tráví většinu času v posilovně, kde pravidelně cvičí a maká na svém dokonalém těle. A ve fitku nedávno potkal i herce Pavla Nového (67), jehož diváci znají například z komedie století S tebou mě baví svět.

Náhodné setkání? Nikoli. Pánové se sešli v rámci natáčení dalšího videa pro projekt Seznam se bezpečně. A v rámci jejich rolí se to událo takto: Novému zazvonil mobilní telefon. To Bena naštvalo tak, že ho Pavlovi sebral a mrštil s ním o zem. Displej se roztříštil a Pavel Nový na namakaného zpěváka jen zíral s o otevřenou pusou...

Video výstižným způsobem vyzývá mladé lidi k tomu, aby jen neseděli doma u počítače a nezírali do mobilů, ale aby šli také někam ven, zvlášť když jsou prázdniny.

Upozornit má také na závislosti na technologiích, která může časem skončit i úplným sociálním vyloučením a fyzickými problémy. Ben Cristovao samozřejmě přiznává, že se bez mobilu a internetu neobejde, ale všechno má své hranice.

„Technologiím věnuji poměrně dost času, protože audiovizuální tvorba, která je dnes šířena převážně technologiemi, je má práce. Hranici trávení času na internetu má každý člověk individuální podle toho, kde pracuje a co ho baví. Myslím si, že nejlepším ukazatelem je ale tělo. Samo si řekne o pohyb, jen je třeba to umět poznat,“ míní Cristovao, který sám nejraději vypne ve fitku.

I Pavel Nový, který je zástupcem starší generace, přiznal, že v době, kdy se u nás objevily první počítače, jim propadl. Nakonec ale stejně zjistil, že je mnohem krásnější reálný život.

„Se stářím jsem se naučil více dívat kolem sebe a více si užívat život a mladým lidem radím, aby zahodili všechny ty přístroje a na pivo vyrazili raději reálně než jen slibem přes písmenka,“ prohlásil.

Kolik času strávíte s počítačem či mobilem?
Celý den, bez počítače a mobilu se neobejdu
24,4 %
Jenom v práci, ve volném čase se zabavím jinak
26,8 %
Počítač vypnu, ale musím být pořád online na mobilu
17,8 %
Počítač i mobil používám jen výjimečně
31 %
Celkem hlasovalo 16444 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám