Hlavní obsah
Článek

Nejtemnější komiksový hrdina se po trilogii, v níž mu tvář propůjčil Christian Bale, dočkal nové éry, která vzbuzuje očekávání stejně jako rozpaky. První snímek Bena Afflecka v netopýřím kostýmu ale svědčí o tom, že temný rytíř nevyměknul.

Obsazení Afflecka u fanoušků příliš nadšení nevzbudilo, protože Christopher Nolan ve své trilogii s Balem dovedl příběh Batmana k dokonalosti. Po závěrečném dílu Temný rytíř povstal z roku (2012) se s komiksovým námětem rozloučil, přestože v kinech představoval záruku závratných tržeb.

Studio Warner Bros. se ovšem s odchodem Batmana do důchodu nesmířilo a rozhodlo se komiksového hrdinu opět vzkřísit. V roce 2016 tak dorazí do kin ve filmu Batman vs. Superman rovnou s celým týmem ze své komiksové stáje. Dva roky před očekávanou premiérou vypustil režisér Zack Snyder do světa první snímek, na němž se Affleck, který kvůli roli pořádně zapracoval na svých svalech, představil jako pátý novodobý Batman.

Filmová historie Batmana začala už v roce 1943, kdy si jej zahrál Lewis Wilson. O pět let později na jeho roli navázal Robert Lowery a v 60. letech byl s Batmanem spojován Adam West. Přelomovým snímkem je ovšem až Batman z roku 1989, v němž hlavní roli ztvárnil Michael Keaton, stejně jako v pokračování Batman se vrací z roku 1992.

Po něm netopýří kostým oblékli Val Kilmer (Batman navždy, 1995) a George Clooney (Batman a Robin, 1997). K restartu došlo v roce 2005, kdy snímek Batman odstartoval úspěšnou trilogii v hlavní roli s Christianem Balem, která pokračovala filmy Temný rytíř (2008) a Temný rytíř povstal (2012).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám