Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ještě v době, kdy byla Beata Rajská (61) na indickém týdnu módy, tak se její švadleny vrhly na šití roušek pro potřebné. Nyní má známá návrhářka za sebou již povinnou dvoutýdenní karanténu, a tak se nemusí spoléhat jen na kontakt před videokamerou, ale může být svému týmu osobně po ruce. To se ostatně hodilo, neboť se v jejím ateliéru ve Žďáru nad Sázavou vrhla na přípravy speciálního projektu, obřích státních vlajek.

Pro svůj krejčovský um byla návrhářka v podvečer 29. března oslovena panem Jindřichem Forejtem, aby vytvořila dva čtyřiadvacetimetrové prapory na věže kostela svaté Ludmily na pražském Náměstí Míru.

„Nebyl čas ztrácet čas. Do ateliéru jsem přijela 30. března se všemi svými krejčovými a jakmile jim byly v dopoledních hodinách doručeny látky, začalo se šít. A to ostošest. Krátce po obědě byla na světě první vlajka a zanedlouho po ní i druhá,“ říká Beata Rajská, která vlajky připravila ke sto letům jejich vzniku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám