Hlavní obsah
Článek

Jako každý rok předvedla i letos návrhářka Beata Rajská (61) v rámci karlovarského filmového festivalu svoji novou kolekci. Zatímco loni byla odvážná, s modelkami odhalenými skoro až moc, tentokrát to pojala dost netradičně. A modelky se ve třicetistupňovém vedru málem upekly.

Jak už jsme informovali, Beata se spojila s malířem Adamem Jílkem, s nímž navrhla potisky materiálů, z nich byly šaty ušity.  Motivy husiček a labutí nás překvapily. "První nápad vznikl tak, že zbožňuji film Mary Poppins, ten původní z roku 1963. Uvědomila jsem si, že i my žijeme život spíš ve virtuální realitě než ve skutečnosti. Uvědomovala jsem si, jak křehká hranice je mezi některými charakteristikami, jako je touha a chamtivost, láska a závislost. Někdy se ráno vzbudíte jako labuť a večer je z vás husa, nebo naopak," vysvětlovala, jak se od počátku kolekce realizovala.

Pro modelky ovšem byly nejhorší myši. Tedy myší kožíšky. "Obdivuju, jak to holky, modelky, zvládly, protože se potily v kabátech. Měly u sebe neustále papíry, aby stíhaly otírat pot. Lakovaný kabát s chlupem vevnitř nebo myšácké plyše byly neskutečně teplé," přiznala návrhářka.

Výběr z přehlídky si prohlédněte v našem videu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám