Hlavní obsah
Článek

Všichni upínají své zraky na západ, ale návrhářku Beatu Rajskou (61) to v poslední době táhne daleko na východ. Na začátku března se vydala do Moskvy, kde odprezentovala vlastní kolekci společně se svým vzorem, ruským návrhářem Slavou Zajcevem. Po návratu z Ruska skoro ani nestihla vybalit kufry a už mířila do Číny.

„Byla jsem v Číně poprvé. Co se týká vjemů, tak mi tahle země dala opravdu hodně nového,” říká Rajská, která do nejlidnatější země světa odjela vybrat lokaci pro svou připravovanou přehlídku v Šanghaji a zároveň navštívila továrnu na výrobu hedvábí.

Právě během návštěvy fabriky na látky ji čekalo bizarní překvapení. K obědu měla přichystané osmažené larvy bource morušového, zvířátka, které stojí za vznikem hedvábí. „Morušové larvy jsem doposud znala jen v souvislosti s hedvábím, ale teď už vím, jak chutnají,” smála se Beata při vyprávění zážitků z cest. „V minulosti jsem snědla kde co, dokonce jsem jedla brouky, ale vůbec mi nechutnali. Tyto larvy byly ale moc dobře upravené. Aspoň jsem si dala protein. Byly fakt dobré, je to hodně podobné jako dobře osmažené chipsy s vlastní závěrečnou chutí,” uvedla Rajská, která si dokonce dala i nášup.

Rajská byla unesená z návštěvy Zakázaného města v Šanghaji nebo jízdy rychlovlakem. Velmi nemile ji ale překvapilo špatné ovzduší v dalším městě - Pekingu. „Překvapil mě rozdíl mezi ovzduším v Šanghaji a Pekingu. Tam je obrovský problém, který neřeší. V Pekingu se dokonce vůbec nedoporučuje vycházet,” říká Beata, která po celou dobu pobytu v Pekingu slzela jako želva.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám