Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když jsme se vypravili za známou módní návrhářkou Beatou Rajskou (61), kterou měl líčit Jose Luis Yuve, vizážista světových hvězd, mj. i modelky, zpěvačky a bývalé první dámy Francie Carly Bruni, zamysleli jsme se nad tím, jak je věk relativní pojem. Návrhářka už je sice babičkou osmiměsíční vnučky, Božena Němcová by ale nevěřila, jak může žena v jejím věku vypadat.

"Přesně to mi nedávno napsala moje klientka, nyní již kamarádka. Jako babička můžu říct, že se těším, až malá trochu vyroste a budu s ní moct navštěvovat diskotéky. Ale to už budou muset všude být bezbariérové rampy," smála se Beata. "Ale teď vážně. Uvědomuji si, že mám vnučku, snažím se jí věnovat, každý týden se snažím udělat si volno na to, abych mohla jít s kočárkem. Tedy když se mi podaří být v Praze a v Česku. Stále ale zůstávám sama sebou," dodala.

"Teď je to ale snad ještě náročnější než dříve, neustále cestuji, balím kufry a pořád se kolem mne něco děje," upřesnila návrhářka, která se právě vrátila z Moskvy, kde měla autorskou módní přehlídku se svým dávným idolem Slavou Zajcevem přezdívaným Lagerfeld východu. "Nemohla jsem se týden zklidnit z emocí z toho, co jsem tam zažila. Jeho první přehlídku jsem viděla v roce 1979, když jsem byla studentka. Nikdy jsem si takové setkání nedokázala představit ani ve snu, ale přišlo to, měla jsem skvělé podmínky, modelky od Slavy Zajceva. Ve svém módním domě má kongresový sál, to bych si také někdy představovala," vyprávěla.

"Přehlídka měla neskutečnou atmosféru, měla jsem tam tři studentky z České republiky, Slava měl tři studenty z Ruska, a to spojení bylo strašně fajn. Bylo to cool, ale zároveň s tradicemi, prostě úžasné," dodala Beata, která ovšem nezanevřela ani na své bydliště ve Žďáru nad Sázavou, kde jako každoročně pořádá i ples. "Vůbec přípravy nestíhám, dnes jsem aspoň nachytala informace, jak se mám nalíčit, abych aspoň jakžtakž vypadala. Kolegyně, která mi s pořádáním pomáhá, mi zrovna volala, ať už nikomu neslibuji lístek, protože už je židle sotva pro mne. Žďár je pořád místo, kde část týdne žiji, a chtěla bych něco udělat pro místní lidi, kteří se třeba ani nedostanou do Prahy," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám