Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Osud běženců prchajících z válkou zkoušené Ukrajiny není lhostejný ani Báře Kodetové (53). Známá herečka se snaží podporovat potřebné, jak je to jen v jejích silách.

„Vnímám to velmi intenzivně, stejně jako naše děti, naši rodiče. Myslím, že nás to všechny ovlivňuje,“ svěřila se nám na zahájení výstavy orchidejí v pražské Botanické zahradě.

Herečka se svým manželem Pavlem Šporclem a dcerami Violetou (14) a Sophií (12) žijí v rodinném domě v Říčanech. Tamní komunita Ukrajincům organizovaně pomáhá. „Poslali jsme peníze. Jsme v kontaktu s říčanským městským úřadem, který pomáhá. Přemýšlíme, jak konkrétně pomoci. Asi bychom pomohli jednotlivcům,“ říká herečka.

Ptali jsme se Kodetové, jestli nezvažuje možnost ubytovat některé běžence. „Přemýšlela jsem nad tím, ale náš domeček není vhodně koncipovaný. Nemáme žádné prostory ani volné kanceláře, kde bychom mohli někoho ubytovat. Není vhodné, abychom ubytovali někoho do garáže. Uvažovala jsem o tom, že bychom jim nabídli práci,“ přichází s nápadem dcera slavného herce Jiřího Kodeta, která svou myšlenku bude v následujících dnech rozvíjet. „Ta těžká doba nekončí. Nestačí, že dáme nějaké základní prostředky, základní potraviny. Nastane doba, kdy ti lidé budou potřebovat hlavně práci,“ dodává Bára Kodetové.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám