Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Česká Miss Barbora Hodačová (28) již tento čtvrtek odlétá na nejprestižnější světovou soutěž ženské krásy Miss Universe. Poprvé představila národní kostým a finálové šaty, ve kterých bude v americké Atlantě zářit.

Zářivé zlaté šaty na míru Báře pro Miss Universe navrhla Sandra Marková. Ta má s přípravou šatů na světové soutěže bohatou zkušenost: "Jsem moc ráda, že Sandra s ušitím šatů souhlasila. Vsadili jsme na zlatou a ohlasy mého okolí na výsledné šaty jsou skvělé. Jsem z nich nadšená,“ prozradila Bára.

Nejvíc místa v kufru zabere letošní vítězce České Miss národní kostým od Davida Hanykýře. K vytvoření modelu inspirovalo talentovaného návrháře 30. výročí Sametové revoluce: "Cílem bylo prolnout v kostýmu historii se současností. Je do něj zakomponovaná zlatá lípa coby jeden z národních symbolů. Největší dominantou je však česká vlajka, která tvoří sukni s třímetrovou vlečkou,“ vysvětlil návrhář.

Detaily kostýmu ladil přímo s Hodačovou: "David měl základní návrh už vytvořený a potom jsme spolu vymýšleli zdobení korzetu a doplňky. Společně jsme ho nazvali `30 let svobody`,“ doplnila Barbora závěrem. "Korzet je hodně náročný na vynesení. Říká se, že korzet je dobře nasazený, čím více je stažený. Nemůžu vůbec dýchat, takže to sedí," dodala s úsměvem.

"Myslím, že kostým i šaty podporují ženskost. A o tom soutěže krásy jsou," dodala k bujnému dekoltu, který zdobí oba modely.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám