Hlavní obsah
Článek

Víc než šest měsíců práce se mělo zúročit během jednoho večera. Před charitativní galavečeří v Národním muzeu byla Barbara Nesvadbová (49) velmi nervózní. Není se čemu divit, neboť na její opulentní večer se chystaly prominenti z řad byznysu i kultury či špičky českého zdravotnictví. Cílem večera pořádaného jejím Nadačním fondem Be Charity bylo pomoct specializovaným nemocničním oddělením zaměřeným na dětské pacienty, zaměstnávání a podpora osob s lehkým mentálním handicapem a zajištění zdravotní a rehabilitační péče konkrétním dětem a jejich rodinám.

„Byla jsem velmi nervózní. Je zvláštní, že čím více akcí máme za sebou, čím větší důvěru fond získává, tím větší zodpovědnost vnímám,“ svěřila se nám Nesvadbová a jedním dechem dodává: „Tento večer jsme připravovali přes půl roku. Ono se to nezdá, ale za každým obdobným večerem je neskutečně moc práce všech kamarádů a členů fondu. Vždycky mě obrovsky dojme, kolik lidí se zapojí a pomůže.“

Krásná spisovatelka na sobě měla tentokrát sněhobílou róbu. Nikdo se nebude divit tomu, že její autorkou je Bářina dvorní návrhářka, nejlepší kamarádka a kmotra dcery Bibiany Taťána Kovaříková. „Bílou vnímám jako něžnou, nevinnou barvu,“ komentuje Bára svou róbu, která měla na pravé straně sukně vyšitý nápis Láska. „Dlouho jsme přemýšlely nad tím slovem na sukni. Chtěla jsem třeba název fondu. Nebo slovo Naděje. Tánička říkala, že fond definuje Láska,“ dodává Bára Nesvadbová.

Dražbou děl umělců, jako je Rony Plesl, Krištof Kintera, Pasta Oner, či Jiří Georg Dokoupil, se podařila vybrat částka v rekordní výši 7 081 000 korun. Výtěžek bude rozdělen mezi všechny pilíře, které fond podporuje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám