Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V posledních letech se aktivity Barbary Nesvadbové (49) rozdělily do třech hlavních proudů. Bára šéfuje módnímu magazínu Harper's Bazaar, věnuje se své spisovatelské činnosti a ve velké míře podporuje charitativní projekty. Právě z tohoto důvodu se za měsíc vydá na cestu do Afriky.

„Jedu na misijní cestu s UNICEFem. Čeká nás monitoring ženské situace, obřízky, vzdělávání, politické situace,” prozradila nám Bára.

Nezainteresovaní lidé by se mohli vyděsit výletu do Rwandy, ale Bára strach nemá. „Pevně doufám, že žádné nebezpeční nehrozí," říká Bára, kterou spíš omezuje nutnost očkování. „Na každý týden mám naplánované jedno očkování. Včera jsem byla na tyfus a měla jsem pocit, že mám chřipku, naštěstí mě to přešlo,” svěřila se spisovatelka.

Na africký kontinent možná bude Báru doprovázet i její dcera. „Musím přesně nastudovat, co nás čeká, a možná ji vezmu s sebou. V rámci edukace mi to přijde jako dobrá příležitost, uvidím,” říká Bára Nesvadbová.

Se spisovatelkou jsme se potkali během představení charitativního projektu Ivany Tykačové Women for Women, kde spisovatelka pokřtila náramek. Výtěžek z dražby speciálního kusu Náramku rodiny bude použit na letní dětský tábor, který Women for Women organizuje pro děti svých klientek.

Související témata:
Rwanda

Reklama

Další články

Načítám