Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Obvykle vídáme Barbaru Nesvadbovou (49) v elegantní velké večerní na vysokých jehlových podpatcích a vyzbrojenou luxusní kabelkou. Když jsme známou spisovatelku potkali na ovčí farmě občanského sdružení Etincelle v Ledcích u Slaného, tak bychom Báru nejspíš nepoznali, kdyby kolem sebe nešířila na dálku rozpoznatelný zvonivý smích.

„Sázíme zeleninu. Snažím se tady pomáhat, protože je den dobrovolníků a já jsem dobrovolníkem sdružení Etincelle už dlouhou dobu,” nechala se slyšet Nesvadbová a dále uvedla: „Pomáhám jim shánět finanční prostředky, ale taky se kamarádím s klienty, kterým Etincelle pomáhá.”

Ptali jsme se spisovatelky, co jí dává do života práce pro charitu. „Znamená to pro mě spoustu práce, je to pro mě víc práce než móda nebo psaní knížek. Rozhodně to není nějaké kupování dobrého pocitu, to vůbec ne, spíš je to nahlédnutí do normálna. Čím víc se stýkám s lidmi, kteří jsou na kraji společnosti nebo nepatří do většinové společnosti, tak tím víc si připadám, že mezi ně patřím. Nacházím mezi nimi lásku, radost a úplně normální emoce.”

Společně s Bárou Nesvadbovou se prací na venkovské ovčí farmě zapojili zaměstnanci společnosti Jan Becher-Pernod Ricard, která udržuj tzv. Responsib'All Day, kdy pomáhá při různých prospěšných činnostech.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám