Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Letos herečka Iva Janžurová (82) oslaví šestasedmdesáté narozeniny, ale rozhodně na důchod nepomýšlí. Začala natáčet seriál Ohnivý kuře, kam jí scenáristé připsali roli, čeká ji představení Křehkosti, tvé jméno je žena v Národním divadle a troufne si i na svůj režijní debut.

S herečkou jsme se potkali v jednom z jejích domovských divadel, v Kalichu, kde před svým vlastním představením stihla ještě pokřtít CD svého oblíbeného muzikálu Srdcový král s hity Elvise Presleyho. "Elvis Presley mě trošičku provázel celým životem, takže to jsou takové nerezavějící staré lásky," vysvětlila Janžurová.

Na půdě tohoto divadla ji čeká její režijní debut s hrou Tennesseeho Williamse Báječná neděle v parku Crève Coeur. "Vlastně jsem po tom celý život tak trochu toužila a v různých situacích, kdy mne režíroval někdo jiný a náhodou mi to zrovna moc nevyhovovalo, jsem si představovala, jak bych tu věc řídila já," svěřila jednu z motivací Janžurová, proč se s ředitelem Divadla Kalich Michalem Kocourkem na této spolupráci dohodla.

"Tennessee Willams je můj nejctěnější dramatický autor. Tahle hra je malá, hrají v ní jen čtyři ženské postavy, já si zahraju jednu z nich, starší ženu, a pak jsou tam další tři děvčata, mezi nimiž je moje dcera Sabina a Lucie Žáčková, která nedávno odešla z Národního divadla, a třetí z nich bude hrát Bára Munzarová," objasnila Janžurová.

"Pro mne samotnou je to taková zkouška. Nekladu si za úkol někoho v režii porazit nebo převýšit. Ale ta práce je krásná a doufám, že nebude marná," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám