Hlavní obsah
Článek

Znáte ji hlavně jako Sylvu v seriálu Slunečná. Bára Jánová (34) ale není jen seriálovou herečkou, pevná v kramflecích se cítí i na divadelních prknech. Po delší pauze znovu zkouší nový kus, a to rovnou Shakespearovu hru Richard III. „Moc se na to těším. Bude to něco jiného než seriál nebo lehké komedie. Bude to velké herectví,“ říká Bára.

Ke stejné látce se Jánová vrací. Hra o intrikách a katarzi byla na divadle její první. „Byla to má první němá role princezny Alžběty, tenkrát mi bylo čtrnáct. V prvním ročníku na škole jsem pak dostala roli královny Anny, kterou budu hrát tady,“ řekla Super.cz sympatická herečka.

Mezi kolegy u divadla se Bára za příležitosti v komerčních seriálech nestydí. „Tohle vnímání herců ze seriálů už neplatí tolik jako dřív. Je to lépe přijímané. I kvůli covidu, kdy jsme měli jako jedni z mála práci. Je tam jistota, dobrá parta lidí a jiný styl herectví. I herecká společnost to začíná přijímat víc,“ vysvětlila změnu vnímání Bára, která se v seriálech potkává s kolegy z renomovaných scén, například z Dejvického, ze Švandova či z Národního divadla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám