Hlavní obsah
Článek

Zatímco v seriálu Slunečná její postava Sylvy muže využívá jako prostředek k dosažení svých cílů, ve skutečnosti je herečka Bára Jánová (34) milující partnerkou. Deset měsíců je ve spokojeném vztahu s Vítězslavem Bečkou.

Stejně jako Bára je i její partner umělecky založený, píše básně. „Básně nám na začátku vztahu pomohly, abychom se s Vítkem sblížili. Protože když jsme spolu začínali chodit, Vítek byl zrovna v Indii a komunikovali jsme spolu hlavně přes FaceTime a Messenger, přes ně jsme si psali své pocity a básničky. I to je jeden z důvodů, proč jsem se do něj zamilovala,“ svěřila herečka.

Své básně se Bečka rozhodl vydat ve sbírce Intelektulení. „Já jsem měl sbírku napsanou už před necelým rokem, a potom jsme začali pracovat na grafice a ilustracích a vazbě, a vlastně jsem si vůbec neuvědomoval, kolik toho je ještě před námi. A s tím mi hodně pomáhala Barča, která určila, ve kterém pořadí básně po sobě půjdou, a ladila to celé dramaturgicky,“ řekl.

O ilustrace k básním se postaral autorův kamarád, umělecký malíř David Vančura.

„Knížka je jedinečná jednak ilustracemi, ale i tím, že ke každé básničce je autorův pohled na věc, takové dovysvětlení. Takže člověka může překvapit, že třeba na první pohled temná báseň je vlastně humorná, že je to vtipný příběh ze života. A také se dozví, kolik výkladů a interpretací může jedna básnička mít. Protože o tom poezie je, že si ji každý může vyložit po svém,“ říká autor.

I Bára pokukuje po literárním žánru. Ráda by v budoucnu napsala knížku se sci-fi příběhem, který už má vymyšlený. Zatím to prý ale není aktuální.

Kniha Intelektulení je zatím vydaná jen v několika kusech pro přátele. Pár se ale chystá udělat sbírku na HitHitu, aby ji mohli vydat ve větším nákladu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám