Hlavní obsah
Článek

Herečka Bára Jánová (34) v novém seriálu Slunečná prošla výraznou proměnou. Diváci ji měli zafixovanou coby platinovou blondýnku Marilyn, praštěnou holku ze seriálu Ohnivý kuře.

Teď ale musela změnit nejen vizáž, ale ještě si zahrát pořádnou mrchu. U diváků teď asi její postava Sylvy Popelkové moc oblíbená nebude. Jako brunetka se prý Bára cítí lépe. „Je skvělé to, že si mě lidi vůbec s excentrickou Marilyn nespojují. Barva vlasů člověka hodně změní, a navíc ta role byla úplně jiná, než je teď Sylva,“ vzpomíná herečka na proměnu.

„Musím říct, že když jsem chodila jako blondýna na place a v kostýmu, tak mě ze začátku nepoznávali ani kolegové. Jsem ráda, že jako Sylva už jsem zpátky hnědovlasá, protože vlasy trpěly a po skončení natáčení jsem je musela ostříhat a teď si je nechávám zase dorůst.“

Herečka přiznává, že občas kvůli blond vlasům vnímala i předsudky, které vůči blondýnám panují. „Poznala jsem to. Třeba když jsem hned něco nepochopila, což se stává denně každému z nás, tak se hned ušklíbali s tím, že jsem blondýna,“ smála se.

Dnes už po blondýně sice není ani památky, místo ní ale nastoupí malá potvora. „Přála bych si, aby mě diváci hned neodsoudili a měli alespoň trochu rádi. Ne všechno je jen černobílé. Je ale zajímavé vidět, jak někteří lidé přemýšlí, co jsou schopni udělat pro úspěch a kam až jsou schopni zajít. Říkala jsem si, že já bych se jako Sylva nikdy nezachovala, nikdo v mém okolí. Pak mi ale došlo, že je to úplně jiný svět a jsou to jiní lidé, než kolem sebe mám a než jaká jsem,“ poodhaluje svoje seriálové já herečka, která se na herectví vrhla díky jednomu svému kolegovi.

„Bylo mi dvanáct a byla jsem na představení Mnoho povyku pro nic, kde hrál Filip Blažek (50) a mně se to moc líbilo. Dokonce tam jednou něco pokazili a odbourali se na jevišti. Koukala jsem na Filipa a bylo to. Rozhodla jsem se, že tohle bych chtěla dělat. Bylo to jako kouzlo,“ vzpomíná Bára Jánová a přiznává, že tohle tajemství Filip Blažek zná.

„Řekla jsem mu, že může za to, jaký teď vedu život. Smál se a moc se mi omlouval. Je to fajn, když jako dítě někoho obdivujete a pak, za pár let, s ním stojíte na place. Je to krásný pocit,“ uzavřela herečka.

Jak se vám Bára Jánová líbí víc?
Jako blondýnka
11,5 %
Jako brunetka
88,5 %
Celkem hlasovalo 21417 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám