Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Bára Basiková (61) delší dobu do společnosti syna nebrala. Chlapeček nestál o to být objektem fotografů. Tentokrát si to ale sám vyžádal. Když byla Basiková oslovena, aby se stala kmotrou nové knihy o etiketě pro děti Ladislava Špačka, chtěl být kmotrem také. Slušné chování je totiž Theodorovým koníčkem.

"Jde o třetí díl knížky, ty dva předešlé už jsme doma přečetli a Theodor se k tomu křtu hned hlásil, protože pana Špačka nesmírně uznává a obdivuje. Chodili jsme k němu na kurzy etikety pro děti a myslím, že ho to velmi ovlivnilo. Kdykoli jdeme někam do restaurace nebo do divadla a kamkoli do společnosti, vždycky dbá na slušné chování. Ptá se mě, jestli to tak dělá dobře a jestli by to pan Špaček pochválil," řekla nám Bára.

"Theodor je úplně normální chlapeček, kterého také zajímají počítače a fotbal. Ale odmalička jsme s ním hodně chodili do společnosti, taky jsme hodně cestovali a automaticky jsme mu všechno vštěpovali od stolování po zdravení. Základy slušného chování by mělo absolvovat každé dítě ve své vlastní rodině, a docela mě mrzí, že se etiketa neučí ve škole třeba místo občanské nauky. A Tedík chce být gentleman, rád se i dobře obléká," dodala Basiková.

Pozorně se Theodor nechová jen k mamince a dospělým, ale i k holčičkám ve školce. "Učila jsem ho odmalička, že k holčičkám se nemůže chovat stejně jako ke klukům. Klukovi, kámošovi, může dát klidně pěstí, ale holčička je květinka. Myslím, že to v něm zůstane a v dospělosti to potom může použít," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám