Hlavní obsah
Článek

Nebýt jeho, skoro se neví, že kdy někdo nějaký muzikál Romeo a Julie připravoval. Na jméně talentovaného Vojtěcha Drahokoupila stavěla produkce reklamu, odvděčila se mu ale tím, že za čtyři měsíce dřiny viděl jen pár drobáků a podle jeho názoru víc už ani neuvidí!

Muzikál měl velkou premiéru koncem září, jenže krátce po ní se přestalo hrát. Produkci došly peníze, nezaplatila za pronájem Fora Karlín a pak už šlo vše z kopce.

„Čtyři měsíce každý den jsem zkoušel, věřil jsem tomu projektu a počítal jsem s tím po všech stránkách, pracovně i finančně. Hrál jsem druhou premiéru a dvě představení, pak se to hned rušilo. Byly na to skvělé ohlasy, ale to je tak všechno pozitivní,“ řekl Super.cz slaďouš Vojtěch Drahokoupil, který je především náctiletým slečnám známý také z české nejpopulárnější chlapecké kapely New Element.

Podle Vojty diváci chtěli na muzikál chodit, produkce ale prý začala být švorc.

„Pořád jsem doufal. Říkali, že to bude, ať ještě věříme, ať ještě počkáme, a neustále přesouvali termín. Teď už nevěřím,“ krčí rameny mladík, který si spravil chuť na podzimním turné bandu, v němž hraje.

Málokdo z diváků ví, že většina z účinkujících v podobných projektech zkouší zadarmo a peníze mají až z odehraných představení. Výjimku prý tvoří jen Kamil Střihavka nebo Bára Basiková, kteří si vyhádali slušný balík splatný předem. Jinak ale čtvrt roku celý ansámbl dělal na něčem úplně zbytečně. A i když producenti dále slibují, že hrát se bude, už málokdo tomu věří.

„Samozřejmě byly problémy, rozvázali jsme smlouvy s bývalou produkcí a byli překvapeni tím, jaký vymysleli nepravdivý rozpočet. Ale teď už je vše v pořádku, peníze zajištěné jsou, v lednu začneme hrát,“ pořád ale doufá producent Dušan Kuník. Různé termíny však tvůrčí tým sliboval už mnohokrát, a zatím se nic nestalo.

V muzikálu účinkovaly také mimo jiné Jitka Čvančarová (46) nebo Leona Machálková (56). Redakce Super.cz je oslovila, ale patrně z obav, že kdyby mluvily, už nikdy šanci v případné obnovené premiéře nedostanou, se raději nevyjádřily.

Reklama

Další články

Načítám