Hlavní obsah
Článek

Obávaný jojo efekt se nevyhnul ani celé řadě českých celebrit. Obrovské výkyvy ve váze, hubnutí a následné nekontrolované přibírání u nás trápí především zpěvačky. Nekorunovanou královnou jojo efektů je bezesporu Ilona Csáková (53). Živočišnou zpěvačku s nezaměnitelným hlasem pronásledují váhové turbulence od počátku kariéry.

Dnes už coby dvojnásobná maminka drasticky nehubne jako kdysi, ale byly doby, kdy po dietách působila až nezdravě vyhuble. Většinou však brzy opět přibrala, bohužel víc, než měla předtím, než se do diety pustila. Podobné problémy trápí i její kolegyni Báru Basikovou (61).

Ta si momentálně užívá štíhlé období, které ji stálo hodně sil. Ne vždy však na změnu jídelníčku a cvičení měla náladu. "Můj sen je, aby už byl konečně vynalezen přístroj, kam vlezu a za hodinu budu o deset kilo lehčí. A navždy. Za to bych zaplatila fakt cokoli," nechala se kdysi slyšet v rozhovoru pro Super.cz.

S váhou má problémy i služebně o dost mladší kolegyně zmíněných zpěvaček Ewa Farna (30). Ta se pokaždé nechá slyšet, že hubnutí ani přibírání moc neřeší. „Já hubnu a přibírám průběžně, naštěstí na všech místech těla stejně a neřeším to. Myslím, že je to stejné jako před dvěma roky," řekla nám nedávno s tím, že klidně během roku vymění konfekční velikosti 38 a 42 tam i zpět.

Také zpěvačka Tereza Černochová (40) bývala štíhlá jako proutek. Nakynout stačila ještě předtím, než nečekaně otěhotněla, a coby maminka už hubnutí vzdala úplně. Aspoň se momentálně nemusí jojo efektu tolik obávat.

A o tom, že problémy s váhou trápí i bývalé královny krásy, svědčí i naše první československá Miss Ivana Christová (53), jež by o důsledcích jojo efektu mohla vyprávět...

Reklama

Další články

Načítám