Hlavní obsah
Článek

Jsou slavní po celém světě, znáte je z filmů a seriálů, obdivují je miliony fanoušků a v žilách jim koluje i česká krev. Přečtěte si, které zahraniční hvězdy mají kořeny v Česku.

William Zabka

Zabku (55) znají fanoušci jako Johnnyho Lawrence z filmu Karate Kid (1984) a ze seriálu Cobra Kai, který z populárního akčňáku vychází a jehož třetí sérii Netflix právě uvedl. Je také autorem a producentem krátkého filmu Most, za který byl v roce 2004 nominovaný na Oscara. Zahráli si v něm mj. Vladimír Javorský nebo Linda Rybová.

Sissy Spacek

Hollywoodská legenda známá z filmů Carrie, Tři ženy, První dáma country music či nověji Černobílý svět, držitelka Oscara a několika Zlatých glóbů Mary Elizabeth Spacek, známá pod jménem Sissy Spacek (71), má české kořeny z otcovy strany, jenž byl ze tří čtvrtin Moravák. Babička se jmenovala Marie Červenková, děda Arnold Adolf Špaček. Verzi bez diakritiky začal používat kvůli úřadu starosty, který v Texasu zastával.

Ashton Kutcher

I hollywoodský krasavec a exmanžel Demi Moore Ashton Kutcher (46) má české kořeny, a to jak ze strany otce, který pocházel z Československa, tak, vzdáleněji, ze strany matky. Kutcherova současná žena Mila Kunis má také slovanské kořeny, je z Ukrajiny.

Adrien Brody

České kořeny má i herec Adrien Brody (47), hvězda filmů Pianista nebo Grandhotel Budapešť, a to po babičce z matčiny strany. Brodyho matka se narodila ze vztahu maďarského aristokrata a české Židovky v Budapešti. Herec přišel na svět v newyorském Queensu.

Teri Hatcher, Brendan Fraser i Christine Lakin

Částečně českého původu je také maminka herečky Teri Hatcher (59), známé ze Zoufalých manželek, a české kořeny by se daly dohledat také v rodokmenu herce Brendana Frasera (52), hlavního hrdiny filmu Král džungle.

Stejně tak herečce Christine Lakin (41) známé jako Al z Kroku za krokem v žilách koluje i trochu české krve. Češi byli rodiče její babičky z matčiny strany.

Matt Czuchry, Peter Falk a Kiernan Shipka

Představitel Logana z Gilmorových děvčat Matt Czuchry (43) má české kořeny z otcovy linie, po prapradědečkovi Josefovi.

České předky má i legendární poručík Columbo Peter Falk (†83), po babičce z matčiny strany. Dědeček pocházel z Maďarska.

Po otci české kořeny bychom mohli dohledat také u mladé herečky Kiernan Shipky (21), kterou proslavil seriál Šílenci z Manhattanu a později hlavní role v seriálu Sabrinina děsivá dobrodružství. John Young Shipka má napůl český původ, z druhé půle pak německo-anglicko-skotsko-francouzský.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám