Hlavní obsah
Článek

Nejvíce se sice proslavila jako manželka Antonia Banderase (63), ale může se pochlubit bohatou filmografií. Dnešní oslavenkyně Melanie Griffith (66) měla předpoklady k herectví už v období dospívání díky své slavné matce.

Dcera Tippi Hedren z Hitchcockova thrilleru Ptáci do světa šoubyznysu vstoupila jako modelka. Brzy jí to ovšem začalo táhnout před kamery. Ve Westernu Smith! (1969) se mihla ještě jako kompars. Během natáčení se zamilovala do Dona Johnsona, za něhož se dvakrát provdala, ale v obou případech následoval rozvod.

Osudový muž Melanii provázel během prvních hereckých zkušeností. Zahrála si s ním i ve filmu Noc postupuje (1975), během jehož natáčení tvořili zamilovaný pár. „Bylo mi 16, jemu 24,“ napsala Melanie k archivní fotce, na níž je nahoře bez. Nahota jí nikdy nebyla cizí. V 70. letech dokonce pózovala pro Playboy.

První manželství Melanie a Dona začalo i skončilo v roce 1976. Podruhé se rozhodli vstoupit do téže řeky v červnu roku 1989, kdy už herečka očekávala dceru Dakotu Johnson (26). Ano, jedná se o hvězdu filmu Padesát odstínů šedi.

Po druhém rozvodu s Donem přešla Melanie v roce 1996 plynule do svazku s Antoniem Banderasem, s nímž má dvacetiletou dceru Stellu. Slavný pár se ovšem v roce 2015 také rozvedl. Melanie Griffith je jako šedesátnice nezadaná. S přibývajícím věkem bojuje plastikami, které jí moc nelichotí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám