Hlavní obsah
Článek

Příprava na film většinou znamená, že herečky prochází nějakou proměnou u kadeřníka. U Anne Hathaway (41) to tak také za normální situace bývá, ale před natáčením svého posledního snímku s názvem Locked Down musela vzít do rukou nůžky sama.

„Brala jsem to všechno (koronavirus) opravdu vážně, takže jsem si i sama ostříhala vlasy,“ uvedla v rozhovoru pro Radio Times herečka. „Když jsme začali natáčet a já přišla na plac, myslela jsem, že mi vlasy upraví stylista, ale ten mi sdělil, že vlasy nestříhá. Nabídl mi, že pokud bych chtěla, sežene mi někoho, kdo mi vlasy doupraví, ale byla jsem tak vyděšená z toho, že bych měla být v kontaktu s někým mimo naši filmovací bublinu, že jsem řekla ne. Takže ve filmu uvidíte účes, který jsem si stříhala sama a vážně odráží rok 2020,“ vysvětlila celou situaci Hathaway.

Film, který byl uveden letos na HBO MAX, se natáčel pouhých 18 dní. „Myslím, že rok 2020 byl velice chaotický v mnoha směrech, což bývá i natáčení filmu, ale tenhle projekt byl mnohem, mnohem chaotičtější než jiné.“

Spolu se svým hereckým protějškem Chiwetelem Ejioforem prý během filmování využili metodu Marlona Branda, který aby se nemusel učit texty, vyvěšoval si scénář všude kolem sebe. Anne s Chiwetelem to dotáhli do úplné dokonalosti, když si ve scénách, kdy byl záběr jen na jednoho z nich, drželi text tomu druhému i před obličejem. Na natáčení byl jen krátký čas a dialogů byly stovky stránek.

Snímek Locked Down se odehrává během pandemie, kdy čerstvě rozejitý pár uvízne pod společnou střechou během lockdownu, a to bez práce. Oba nakonec zláká v touze po lepším životě riskantní loupež diamantů v Harrods.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám