Hlavní obsah
Článek

A je rozhodnuto. Princ Harry (39) a jeho manželka Meghan (42) už nebudou disponovat královskými tituly a nebudou placeni z veřejných prostředků. Informaci oznámil Buckinghamský palác.

Vrátí také peníze, které využili na renovaci sídla na Frogmore Cottage, kde budou žít v době svého pobytu ve Velké Británii. Královských povinností by měli být zproštěni na jaře.

„Po mnoha měsících rozhovorů a diskusí z posledních dní jsem ráda, že jsme konečně našli konstruktivní řešení pro mého vnuka a jeho rodinu. Harry, Meghan a Archie budou vždy milovanými členy mojí rodiny,“ nechala se v prohlášení slyšet královna Alžběta II. (†96) s tím, že je obzvlášť pyšná na to, jak se Meghan rychle stala součástí jejich rodiny.

V prohlášení se tak zjevně snažila uklidnit situaci, protože rozhodnutí Harryho a Meghan osamostatnit se na královské koruně doslova šokovalo Velkou Británii. „Chci jim poděkovat za jejich odhodlanou práci pro tuto zemi i mimo ni. Doufám, že dnešní dohoda jim umožní začít budovat šťastný a klidný nový život,“ dodala královna.

Reklama

Další články

Načítám