Hlavní obsah
Článek

Už v sobotu se fanoušci v Hudebním divadle Karlín dozví vítěze ankety o nejpopulárnějšího zpěváka, zpěvačku a skupinu letošního roku Český slavík Mattoni.

Pořadatelé nyní zveřejnili jména interpretů, kteří se umístili na prvních šesti příčkách a rozdají si to o prvenství v jednotlivých kategoriích. Pozici Lucie Bílé (57), která touží po svém jubilejním dvacátém Slavíku, může ohrozit i zesnulá Věra Špinarová (†65), které věrní fanoušci posílali hlasy ve velkém a katapultovali ji do první šestky na úkor Marty Jandové.

Ohrozit pozici Bílé může ještě Lucie Vondráčková (44), Ewa Farna (30), Monika Absolonová (47) a Anna K (59). V kategorii Zpěvák roku se Karla Gotta (†80) pokusí z trůnu sesadit téměř stejná sestava jako minulý rok - Richard Krajčo, Michal David, Tomáš Ortel, Tomáš Klus a Daniel Landa, který se loni do první šestky nedostal na úkor zpěváka Joakima Brodéna.

U hudebních skupin se o prvenství v anketě Český slavík Mattoni utkají Chinaski, Kabát, Kryštof, Ortel, Slza a nově metalová kapela Dymytry, jež v první šestce vystřídala skupinu Olympik.

O nejpopulárnějším slovenském interpretovi se v kategorii Slavíci bez hranic rozhodne mezi skupinami No Name, Elán a zpěvákem Miro Žbirkou. Interpret, který získal největší počet hlasů, pak převezme cenu Absolutní slavík.

Galavečer zahájí svým vystoupením právě Lucie Bílá s písní Chyba lávky. Na Věru Špinarovou se zavzpomíná v průběhu večera a zazní její největší hit. Vzpomínka bude patřit i dalším velikánům, kteří letos odešli do hudebního nebe. Jedním z nejsilnějších okamžiků večera bude také vystoupení zpěvačky Marty Kubišové (81), která letos ukončila aktivní kariéru. S diváky se symbolicky rozloučí silnou písní Modlitba pro Martu.

Svou účast na podiu také potvrdili Vladimír Polívka, Markéta Konvičková, Ewa Farna, Marek Ztracený, Marta Jandová, Anna K a chybět nebudou ani moderátoři Televizních novin Lucie Borhyová a Rey Koranteng.

Zábavným večerem provede diváky Novy stejně jako loni moderátor Ondřej Sokol (52). „Já se těším jako malé dítě. Červený koberec, róby, blesky foťáků, třpyt cen, dychtivá očekávání, dojemné proslovy. Konečně je to tu po roce zas,“ svěřil se moderátor.

Které zpěvačce byste přáli vítězství?
Lucii Bílé
8,2 %
Věře Špinarové
76,4 %
Ewě Farne
4,7 %
Lucii Vondráčkové
5,8 %
Monice Absolonové
1,8 %
Anně K
3,1 %
Celkem hlasovalo 1029 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám