Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pro muzikálové herce nekončí práce vystoupením na jevišti. Herecký ansámbl muzikálu Iago měl o víkendu pěkně napilno s nahráváním nového muzikálového CD pod vedením autora muzikálu a zároveň zkušeného muzikanta Janka Ledeckého (61).

Zvládli to, i když kolegy dost rozptylovalo to, že představitelka Desdemony Anna Slováčková (28) dorazila v tenkém tričku bez podprsenky. „Muzikál je sám o sobě spojený s tancem a herectvím, takže tam procítění a výraz musí být a já myslím, že tohle by měla mít každá písnička. Jakmile je popová písnička o ničem, tak se zpívá blbě. No a Desdemona se mi hraje úplně skvěle, strašně mě to baví,“ svěřila Anička.

Jelikož je prý sama žárlivá, má sympatická blondýnka pro žárlivé scény pochopení. „Jsem dost žárlivá, takže nemůžu mít nikomu za zlé to, co jsem já sama. Pokud mě tedy jako Desdemonu neuškrtí,“ smála se.

Během dvou dnů se muselo nazpívat osmnáct písniček, ve kterých uslyšíme všechny herce, kteří v muzikálu vystupují. „Každý tady má svoje místo. Schválně jsme to rozhodil tak, aby se tam dostaly všechny alternace, takže zpívají úplně všichni. Bude to 18 písniček plus také bonusový materiál,“ prozradil Janek Ledecký.

Nejtěžší bylo vytvořit pro zpěváky a herce časový harmonogram. Aby se vše stihlo, muselo to ve studiu pěkně frčet. Všichni zúčastnění mají totiž i další pracovní povinnosti. „Jak se říká, čas je proti nám, máme na to dva dny. Dneska natáčí sedmnáct lidí. Všechno to časově ukočírovat je docela fuška. Všichni ale samozřejmě své písně perfektně znají, tak snad to zvládneme. Včera tu byl například Milan Peroutka (34), který už je teď na cestě do Indie,“ doplnil Ledecký.

Za svoji profesní dráhu vydal Janek Ledecký už přes dvacet cédéček. Když vše dobře dopadne, to poslední muzikálové vyjde zhruba za týden. „Pokřtít bych ho chtěl po představení v divadle,“ dodal autor.

Reklama

Další články

Načítám