Hlavní obsah
Článek

Oblíbená kapela O5 a Radeček má na svém kontě celou řadu hitovek (Vloupám se, Máš mě na svědomí, Kristián), ale až po dvaceti letech společného hraní se klukům ze Šumperka podařilo natočit písničku k filmu.

Konkrétně se jedná o píseň Budu rád, která se stala titulním songem zimní komedie režiséra Milana Cieslara Špindl. Píseň z dílny "Radečků" ve filmu, kde můžete vidět Annu Polívkovou (45), Davida Gránského (32) či Jana Révaie, zazní několikrát včetně závěrečných titulků, doprovází také filmové trailery. Poslechnout si ji můžete ve videu.

„Písničku ve filmu máme opravdu poprvé. Je to jedna z věcí, o které jsme snili jako malí kluci, když jsme se učili první akordy na španělku," prozradil zpěvák Tomáš Polák.

Kluci z O5 a Radeček sami žijí a tvoří v jesenických horách, a snad i proto se poetika jejich muziky do filmu parádně hodí. Podmanivá rytmická balada Budu rád vznikala se stejným producentským týmem jako duet s Márií Čírovou Vloupám se.

Populární skupina se v poslední době nezastaví. Po jarním vyprodaném Turné na střechách a nabitém festivalovém létě kluci na konci předchozího roku dojeli charitativní klubové turné s kapelou UDG a písničkářem Pokáčem.

Přes velkou koncertní vytíženost kapela nezanedbává ani práci na novém materiálu. Kreativní kapela se chystá z kraje roku 2018 představit fanouškům nové singly a byla také přizvána ke spolupráci na velkém zábavním televizním pořadu, který se objeví na obrazovkách na jaře.

Reklama

Další články

Načítám