Hlavní obsah
Článek

V prvních dvou dílech seriálu Božena ztvárnila hlavní roli Anna Kameníková (30), v druhé půlce série ji vystřídá Aňa Geislerová (47). Se stopáží hodinu a půl na každý díl bylo natáčení náročné časově, ale také emocionálně.

Geislerová ztvárnila spisovatelku v době, kdy žila v bídě a byla nemocná. „Byla pronásledovaná úřady. S manželem to měla složité. Vlastně jsem ‚nafasovala‘ to náročnější období jejího života a plně jsem to s ní vše prožívala,“ svěřila herečka.

Hrála, pochopitelně, tmavovlasá, což ji bavilo. I proto, že dobrá maska herci pomůže se oprostit od vlastního já. „Vždycky je přínos hrát v masce, která vás od vás vzdálí a pomáhá vám v tom výkonu. Takže jsem byla spokojená. A uvidíme, jestli jsem to nějak zahrála,“ řekla Super.cz.

Na ukázku, v níž se objeví také Dana Morávková (52) (Anna Rottová) a Brigita Cmuntová (Žofie Rottová), se podívejte nad článkem.

Co si Geislerová naopak neužívala, byl kostým, respektive jeho část, korzet. Herečka to odnesla bolestmi a skončila na rehabilitaci.

Reklama

Další články

Načítám