Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Musela projít třemi castingovými koly než tvůrci čtyřdílného televizního filmu o životě Boženy Němcové, jehož první díl uvidí diváci v neděli 2. ledna, rozhodli, že právě Anna Kameníková (30) jako představitelka spisovatelky v mladších letech bude ta pravá. Po natáčení se ale musela nechat ostříhat úplně nakrátko. "Barvení mi zničilo vlasy," řekla Super.cz Anna, která musela vypadat jako tmavovlasá Němcová.

"Už po tom prvním kole konkurzů bylo jasné, že není cesty zpět. Boženu Němcovou jsem nikdy nebrala jako nudnou paní z povinné četby, ale je pravda, že jsem nad jejím životem nikdy úplně nepřemýšlela. Vnímala jsem čistě jen její Babičku a dál nic moc. Byla jsem takový její chladný fanoušek," přiznala dcera Jitky Asterové (64).

Během natáčení, když o Němcové zjistila mnohem více, se její vztah ke spisovatelce samozřejmě změnil. "Cítila jsem z ní strašně silnou ženskou energii, touhu po lásce, po pozornosti a uměleckém naplnění. V mnoha ohledech to byla silná obyčejná žena, která byla neobyčejná tím, v jaké době se nacházela a že měla odvahu jít proti tehdejším konvencím," míní Anna.

A má ona sama s postavou, kterou ztvárnila, něco společného? "Určitě to, co lze mít společného v tom ženství. Ale určitě pro mě bylo těžké v její roli chtít být na tom piedestalu, na kterém ona chtěla být. Nebát se být středem pozornosti. Pro ni to bylo příznačné a pro mě není," myslí si herečka, která je spíš introvert. Nicméně nám v našem videu povyprávěla i o tom, že díky malým prsům nemusela při natáčení nosit korzet, a promluvila i o milostných scénách.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám