Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Anna K (59), která má na kontě několik ocenění Anděl, by mohla svoje skóre letos zvýšit. Aktuálně je totiž nominovaná na zpěvačku roku za album Světlo, které považuje za nejzásadnější nahrávku ve svojí diskografii. Nominace ji navíc zastihla v době, kdy už nemusí řešit zdravotní stav a naplno se věnuje další práci.

Anna K vydává aktuální singl Až mě zachráníš, chystá design scény svého jarního turné Moje světlo a s kapelou zkouší repertoár, se kterým vyrazí do sálů. Na playlist mimo jiné zařadí i skladby, které nějakou dobu naživo nehrála, ale fanoušci si o ně píší.

„Světlo je moje životní album,“ říká Anna K o nahrávce, která jí vynesla nominaci na Anděla. „Jsem na tu nominaci pyšná, protože právě nastal čas, kdy se můžu zase naplno věnovat tomu, co v životě miluju. A tím jsou muzika a živé koncerty. Pracovala jsem na albu Světlo dlouho a je to určitě můj nejlepší počin,“ doplňuje zpěvačka.

„Jsem šťastná, že zase můžu mluvit všude o krásné práci, která je za mnou, a že se snad už může přestat psát o mém zdravotním stavu. Bylo by mi líto, kdyby se kvůli debatám o mém zdraví zapomnělo, že mám úžasnou desku, úžasnou kapelu a úžasné věrné fanoušky, které má hudba oslovuje, a oni z koncertů chodí domů nabití energií,“ dodala zpěvačka, která v současné době chystá design scény na tři velké koncerty, 7. dubna v Ostravě, 10. dubna v Brně a 12. dubna v pražském Foru Karlín.

Koncept výpravných koncertů se speciální scénou si už vyzkoušela na loňském vyprodaném turné po divadlech. Posun do větších sálů přinese divákům ještě jiný zážitek. „Design v kompozicích vychází z grafického designu CD Světlo, jehož autorem je výtvarník Daniel Kurz. „Rozhodně půjde o moje největší turné. Jsem zvědavá na reakce fanoušků,“ doplňuje Anna K.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám