Hlavní obsah
Článek

Skladbu Co mi za to dáš už můžete slyšet několik týdnů v rozhlasovém éteru. Nyní vypouští Anna K (59) do světa i obrazovou podobu písně. Klip k druhému singlu z nového alba Světlo vznikal v době, kdy se zpěvačka dozvěděla o svojí nemoci a dlouhé léčbě, která ji čeká. Navzdory drsnému verdiktu lékařů vytvořila umělkyně letní optimistický videoklip.

„Video mělo původně několik scénářů a příprava trvala dlouhou dobu. Do prací nakonec zasáhly zprávy o mé nemoci, takže jsem řešila, zda všechno nezastavit a neodložit. Nakonec jsem se navzdory nelehké situaci rozhodla s celým týmem vytvořit klip, který bude působit svěže, optimisticky a zářivě, což se povedlo,“ popsala zpěvačka vznik klipu, který vytvořil režisér Martin Linhart.

Klip působí velmi pohodově, ale jeho vznik rozhodně neprobíhal bez komplikací. Ve chvíli, kdy zpěvačka a její kolegové vyrazili točit do lesů na Zvolské homoli, zvedla se velká vichřice a déšť, který spláchl okolí. „Museli jsme všechno zabalit a najít v kalendáři všech zúčastněných náhradní termín. Všichni byli vstřícní, takže jsme se sešli za pár dnů, jen vytížení tanečníci se na poslední chvíli museli přeobsazovat,“ řekla Anna K.

Skladbu Co mi za to dáš napsal Tomáš Vartecký, který na aranžích spolupracoval s Lukášem Pavlíkem z Čechomoru a Janem P. Muchowem, který s Annou K pracoval už na albu Nebe. „Když Honza písničku slyšel poprvé, říkal, že je to jasný singl. Asi pro to má cit, protože chvíli po nasazení se stala druhou nejhranější skladbou v rádiích. Uvidíme, zda dosáhne i na první místo,“ usmívala se Anna K.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám