Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Účastníci poslední StarDance se do tance ukončením taneční soutěže nehrnou. Ať už Ondřej Bank s Janou Plodkovou, kteří jsou ochotni vystoupit pouze pro charitu, anebo herečka Kristýna Leichtová, která by prý do StarDance už podruhé nešla.

Patří mezi ně i zpěvačka Anna K (59), která se vrhla hned po vypadnutí do přípravy nové desky Světlo, kterou vydává pětinásobná držitelka Ceny Anděl po dlouhých šesti letech. Chystá k ní i turné po divadlech, které startuje už tenhle pátek. A z příprav na turné máme i záznam na videu.

Kolekce písniček vznikala již v osvědčeném tandemu s jejím životním partnerem a producentem Tomášem Varteckým. S jednou skladbou přispělo legendární duo Zdeněk Svěrák – Jaroslav Uhlíř a na několika aranžích se podílel i Jan P. Muchow, který stál za přelomovou nahrávkou Anny K Nebe.

„Světlo nejvíc vystihuje moje současné rozpoložení. Na podzim jsem začala kvůli StarDance trénovat tanec, a přestože jsem po těch nekonečných trénincích téměř lezla po čtyřech, cítila jsem, že se začínám vynořovat na světlo z tunelu, ve kterém jsem po mnoho let žila. I o tom ty písničky jsou. Mimochodem moje jméno Luciana v latině znamená něco jako zářící nebo světlá,“ přibližuje zpěvačka.

Písničky na albu podle ní nejsou jen optimistické. „Ani nic převeselého či depku nehledejte. Spíš mám ráda melancholii a dramatičnost, miluju písničky dojemné tak, že se mi stahuje krk, když je zpívám,“ říká.

„Měla jsem od začátku v hlavě, že se turné může jmenovat Ve světle a že bych konečně jednou mohla mít barevnou a světelnou stage. Bude to nádhera,“ prozrazuje Anna K, která v nových kulisách s šestičlennou kapelou za zády přehraje velkou část repertoáru nového alba. „A samozřejmě nezapomeneme na naše největší hity. O ty fanoušky nepřipravím,“ doplňuje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám