Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kdybyste byli řidič taxíku, jaké nejzásadnější osoby vašeho života byste chtěli svézt? Tuto otázku si položila zpěvačka Anna K (59). v novém videoklipu k písničce Vždycky se budeme znát.

Hraje v něm taxikářku, ke které postupně přisedají osoby, které jsou pro ni důležité. Do taxíku v klipu postupně nasedají například spolužáci Vašek Kopta, Michal Suchánek, Sagvan Tofi, Roman Holý, Nela Boudová nebo Mahulena Bočanová, se kterými chodila od patnácti let na konzervatoř.

„Hlavně ti první tři pánové v taxi zlobili a dělali věci, které se v klipu nakonec ani nedaly použít, aniž by se mohl vysílat před desátou večerní,“ říká s úsměvem zpěvačka, která si prý jako první vzpomněla na Jiřího Suchého a Jitku Molavcovou.

„To proto, že jsem se téměř narodila v divadle Semafor, kde jsem strávila 20 let,“ přiznává. „Byl jsem rád, že mě Anna K. pozvala. Znám ji od jejích devíti let. Později se naše cesty sice rozešly, ale nikdy ne úplně. Co chvíli se na našem putování znovu potkáváme a tak tomu bude i po zbytek našich životů,“ říká Jiří Suchý.

Jako velká fanynka lyžování a bývalá reprezentantka TJ Slovan Špindlerův Mlýn svezla zpěvačka také mistryni světa, lyžařku Šárku Strachovou. „Šárku nesmírně obdivuji celou její kariéru, takže má v mém životě své nezastupitelné místo,“ vysvětluje Anna K. Ze sportovců nechyběl ani bývalý český fotbalový reprezentant Horst Siegl, který pravidelně navštěvuje koncerty Anny K. už pětadvacet let.

Z hudební branže dorazili producent alba Nebe Jan Muchow nebo zpěvaččin partner a autor skladby Tomáš Vartecký, který si v taxíku vystřihl kytarové sólo. Kromě lidí Anna K. nakonec svezla i psa Sokrata či Večerníčka. „Večerníček mě provázel celé moje dětství. A byla to moje milovaná postavička, takže také nesměla chybět,“ vysvětluje.

„Že budu taxikářka, napadlo mého kamaráda. Námět, že taxík bude symbolizovat můj život, do kterého nasednou kamarádi, jsem vymyslela tři dny před natáčením. Takže jsem zastavila castingy na herce a začala obvolávat kámoše, kteří nějak poznamenali můj život a znám je tisíc let. Vážím si toho, že i přes jejich obrovskou vytíženost dorazili a podařilo se nám je dostat na poslední chvíli do obou natáčecích dnů,“ popisuje Anna K., která vydává singl po pěti letech od poslední nahrávky. Zpěvaččino osmé řadové album, které písnička předznamenává, by mělo vyjít na podzim.

Reklama

Další články

Načítám