Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Angelina Jolie (48) zavítala na válkou rozervanou Ukrajinu, konkrétně do města Lvov. Odtud také pocházejí záběry, které nyní obletěly svět. Je na nich vidět herečku, jak s dalšími prchá do bunkru, když se rozezní sirény.

Jak se skupina snaží hbitě dostat do bezpečí, je slyšet jednu z žen, jak říká: „Prosím, už ne.“ Jolie oproti tomu nepůsobila vůbec rozrušeně.

Jeden z doprovázejících si ani v takové situaci neodpustil dělat s herečkou selfie a u toho se jí zeptal, jestli má strach. „Ne, jsem v pohodě,“ odpověděla bez váhání.

Jolie působí řadu let jako zvláštní vyslankyně Organizace spojených národů (OSN) pro uprchlíky, ale podrobnosti její cesty na Ukrajinu nejsou jasné.

Další obyvatelka Lvova zase sdílela video z kavárny, kam si Angelina zašla na kávu a pohovořit s místními. Jindy zase rozdávala autogramy.

Guvernér Lvova Maksym Kozytsky uvedl, že Jolie přijela mluvit s těmi, co přišli o své domovy a našli útočiště ve Lvově, a navštívila děti, které utrpěly zranění při raketovém útoku na kramatorském nádraží začátkem dubna. Tehdy ruské síly zaútočily na dav plný převážně žen a dětí, zemřelo minimálně 52 lidí a další desítky byly zraněny.

„Zasáhly ji příběhy těch dětí. Jedna z holčiček jí dokonce soukromě pověděla, o čem se jí zdálo,“ uvedl Kozytsky.

Jolie dále navštívila internátní školu, kde mluvila se studenty, kterým slíbila, že se za nimi ještě vrátí.

Angelina, jež působí u OSN od roku 2011, hovoří zapáleně o uprchlické problematice. Té zasvětila i vlastní profil na Instagramu, kde pravidelně upozorňuje na oblasti sužované válkou nebo v nichž dochází k porušování lidských práv a svobod. Postižené oblasti sama pravidelně navštěvuje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám