Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Angelina Jolie (48) zavzpomínala na svou zesnulou maminku, herečku Marcheline Bertrand, která do roku 2007 statečně bojovala s rakovinou prsu a vaječníku. V nové eseji pro The New York Times se Angelina rozepsala mimo jiné i o tom, jak ji maminčina smrt ovlivnila.

„Přišla jsem o matku krátce po třicítce, a když se ohlédnu zpátky, vidím, jak moc mě její smrt změnila,“ píše oscarová herečka. „Byla to náhlá a velká změna. Přijít o matčinu lásku je, jako by vám někdo vyrval deku, která vás celý život chránila před světem.“

Po rozchodu s hercem Jonem Voightem se Bertrand stala svobodnou matkou dvou dětí. Místo herectví se tak zaměřila na péči o rodinu. Po její smrti Angelina přestala cítit potřebnou ochranu, kterou jí a jejímu bratrovi matka po celé dětství poskytovala.

„V průběhu let jsem sama utrpěla ztráty v mnoha aspektech života. A bolely mě víc, než bych kdy řekla, že budou,“ narážela na své soukromí známá filantropka.

Angelina je matkou šesti potomků, z nichž polovina je adoptovaná. Kromě dalších charitativních činností, které většinou zahrnují pomoc dětem a svobodným matkám, zastává herečka úřad nejvyššího komisaře pro uprchlíky pod záštitou OSN. I proto se rozepsala o matkách z uprchlických táborů.

„Každá matka si nejprve slíbí, že své děti ochrání, ať se stane cokoliv. Položí za ně život, pokud to bude nutné. Nic není tragičtější, než když je utlačovaná a poražená. Vzdávám hold všem matkám, které si připadají zoufalé, ale přesto dětem věnují poslední zbytky energie, poslední jídlo nebo přikrývku. A pro všechny, kteří oplakávají své maminky, doufám, že ve vzpomínkách najdete sílu,“ dodala na závěr dojemného textu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám