Hlavní obsah
Článek

Radana Labajová neprochází zrovna veselým obdobím. Její smutek ale nesouvisí s aktuální pandemií nového typu koronaviru. Do života členky dívčí skupiny Holki vpadla vážná nemoc, která útočí hned na několika frontách.

„Posledních šest měsíců dostávám od osudu jeden kopanec za druhým. V září mi rakovina vzala mámu. Proto jsme od září písničku Pro mámu nemohly na vystoupeních zpívat. Zpívala jsem ji mámě v jejích posledních minutách,“ posteskla si prostřednictvím profilu kapely Holki Radana. „V listopadu stejným typem rakoviny onemocněla má sestra. V lednu jsme si vyslechli, že náš táta má rakovinu, kterou už není možné léčit a čtrnáct dnů nato mi předali genetickou zprávu, že jsem nositelka vysoce rizikové vlohy BRCA2. Riziko vzniku rakoviny je u mě 80%. Kdyby mi tohle někdo vyprávěl, myslela bych si, že si vymýšlí,“ uvedla dále zpěvačka, která na sociální síti zveřejnila fotku se svou sestrou, která prochází léčbou.

Labajová se na Facebooku rozhodla hledat radu, jak se k nelehké životní zkušenosti postavit, a zároveň také předat poselství podobně nemocným, že v tom nejsou sami. „Chvíli jsem se nad tím trápila, ovšem pravdou taky je, že já jsem v tuto chvíli absolutně zdravá a mám možnost s tím něco dělat. A dělám,“ píše na sociálních sítích Radana. Ta hodlá kvůli vadnému genu podstoupit operační odstranění vejcovodů a vaječníků a následně preventivní odstranění prsu, což jsou zákroky, které v minulosti prodělala například herečka Angelina Jolie (48). „Teď mě čeká adnexektomie a za půl roku mastektomie. Nebojím se operací, ale bojím se toho, co bude potom. Ženské, které z vás jste si prošly tím samým, napište mi prosím. Napište, jak jste se s tím srovnaly. Poraďte mi, co po operaci dělat, abych byla v klidu? Těším se na vaše zprávy,“ vyzývala ve vyjádření Radana Labajová.

Reklama

Další články

Načítám