Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

I kdyby na ceremoniál, na němž byli v Londýně vyhlášeni držitelé cen BAFTA, nedorazily hollywoodské hvězdy, jednalo by se o významnou společenskou událost. Mezi pozvanými hosty totiž byli vévodkyně Kate a princ William (41).

Manželé galavečer navštívili dva měsíce před narozením jejich třetího potomka. Nastávající maminka dosud těhotenské bříško skrývala pod kabáty, ale tentokrát jej nechala vyniknout ve večerních šatech. Její outfit se však nesetkal jen s příznivými ohlasy. Ceny BAFTA totiž okopírovaly Zlaté glóby, takže se od dam očekávalo, že budou oděny do černé barvy, aby tak vyjádřily soucit s oběťmi sexuálního obtěžování.

Vévodkyně má ovšem svou hlavu a nenechá si do oblékání iniciativami MeToo a Time´s Up, které zatím ovlivnily spíše módu než poměry v šoubyznysu, mluvit. Kate zvolila lahvově zelenou róbu, takže mezi herečkami připomínajícími smuteční průvod vynikla. Podle některých názorů se nezachovala loajálně, jiní oceňují její svéráznost. Šaty měla ozdobeny černou stuhou a ve stejné barvě měla i kabelku, takže vlastně o žádný bojkot nešlo.

Vévodkyně by navíc jako členka britské královské rodiny neměla vyjadřovat svůj názor na jakoukoliv problematiku s politickým podtextem. Temně oděné Angelina Jolie (48), Jennifer Lawrence (33) a Margot Robbie (33) tak v Londýně nenašly spojenkyni.

Na ceremoniálu nejvíce bodoval film Tři billboardy kousek za Ebbingem, který získal pět cen. Ve třech kategoriích zvítězila Tvář vody. Akademie ocenila i snímky Dunkerk, Blade Runner 2049, Nejtemnější hodina a Já, Tonya.

Reklama

Další články

Načítám