Hlavní obsah
Článek

Herecká kariéra Angeliny Jolie (48) je nejspíš u konce. Po rozpadu manželství jí to už před kameru netáhne a raději se věnuje podpoře uprchlíků.

Svého času nejlépe placená hollywoodská herečka se naposledy v kinech objevila v roce 2015. Tehdy si zahrála v propadáku U moře, který pro ni byl srdeční záležitostí. Film totiž sama režírovala a zahrála si v něm se svým manželem Bradem Pittem (60). Poté už ji diváci mohli zaznamenat jen v animovaném snímku Kung Fu panda 3, kde namluvila Tygřici.

Na premiérách se už Angelina Jolie, na rozdíl od herecky stále aktivního Brada Pitta, neobjevuje. Vzácnou výjimkou, kdy před fotografy odhalila svou tvář, byla tisková konference v keňském Nairobi, kde vystoupila jako ambasadorka Úřadu Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky. Angelina kalhoty a sako sladila do přírodních barev s uniformami vojáků. Ženskost však umocnila výrazně červenou rtěnkou.

Držitelka Oscara za Narušení se dlouhodobě věnuje boji za lidská práva. Podpora uprchlíků je pro ni momentálně prioritou, takže herectví muselo jít stranou. Angelina se v Hollywoodu realizuje alespoň jako režisérka. Její nejnovější počin First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remebers však nemá ambice zaujmout davy diváků. Film bez hereckých hvězd pojednává o občanské válce v Kambodži, během níž zemi pustošili Rudí Khmérové.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám