Hlavní obsah
Článek

Herecká kariéra Angeliny Jolie (48) bohužel upadá, protože ji plně zaměstnávají soukromé trable a boj za lidská práva. Poprvé se před kameru postavila už v roce 1981, ale dětská hvězdička se z ní navzdory jejímu budoucímu talentu nestala.

Angelina měla do světa filmu vždy blízko, protože herectví se věnovali oba její rodiče Jon Voight i Marcheline Bertrand. První příležitost získala v gamblerské komedii Lookin´ to Get Out, kde si zahrála se svým otcem. Natáčení ale nejspíš tehdy šestiletou Jolie příliš nezaujalo, protože se do dalších rolí nehrnula. Do Hollywoodu se vrátila až o jedenáct let později, kdy ji diváci mohli vidět ve filmu Cyborg 2 - Skleněný stín. Tehdy jí už ovšem bylo 17 let a začínala připomínat budoucí Laru Croft.

Producenti v Angelině objevili velký potenciál a její smyslné rty se staly poznávacím znamením vycházející hvězdy. K zásadnímu mezníku její kariéry došlo v roce 1998, kdy získala první Zlatý glóbus díky seriálu George Wallace. Následující rok jí cenu zajistil životopisný televizní film Gia a v další sezóně slavila třetí trumf s Narušením. Drama z psychiatrické léčebny jí tehdy přineslo i Oscara, jehož převzala ve svých 24 letech.

Naposledy se Angelina Jolie na filmovém plátně objevila v roce 2015 společně se svým manželem Bradem Pittem. Komorní drama o partnerské krizi s názvem U moře, které herečka také režírovala, u publika i kritiků propadlo a bylo jedním z důvodu rozpadu jejich manželství. Diváci se nejspíš bývalého sexsymbolu v nové roli jen tak nedočkají. Herečku plně zaměstnává šest dětí, jež dostala do vlastní péče.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám