Hlavní obsah
Článek

Režisér Zdeněk Troška (70) má po premiéře svého nejnovějšího filmu Strašidla. "Je pro všecnny, kdo se rádi i trošku bojí a hodně se smějí a baví. Kdo si chce vyčistit hlavu, pobavit se, oddechnout si od všedních starostí a zasmát se, tak ať se přijde podívat na Strašidla," zve režisér do kina zhruba pětadevadesát procent národa. "Kéž by to tak bylo," souhlasil s námi Troška.

Do hlavních rolí obsadil mj. Terezu Kostkovou (47) a tvrdí, že ani o jiných než českých herečkách nesní. Terezu by třeba nikdy nechtěl vyměnit za Angelinu Jolie (48). "U nás máme tolik skvělých herců a hereček, že není potřeba pošilhávat po zahraničí. Takže jak říkáte, radši Terezu Kostkovou než Angelinu Jolie. To si pište," smál se.

"Když píšete scénář, máte určitou představu. ke každé roli si napíšu pár jmen herců, kteří by se mi hodili. Pak jim voláte a není jednoduché dát dohromady časový harmonogram, protože jsou zasekaní v seriálech, hrají v divadle nebo dabují. Je to někdy nadlidský úkol," svěřil.

Když jde jeden film do kin, další už je v přípravách a stejné je to i u Zdeňka Trošky. "Mám napsaný scénář, je to zase klasická jihočeská pohádka, kterou bychom měli začít točit v polovině příštího roku," prozradil své plány a dělal trochu tajnosti s tím, že by se tam snad měla objevit i Lucie Bílá (57), která na premiéru Strašidel dorazila.

Reklama

Další články

Načítám