Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na křtu knihy švédské autorky Hanny Lindberg s názvem Stockholm: Přísně tajné se v rolích kmoter sešly modelky Andrea Verešová (43), Kateřina Votavová a Aneta Vignerová (36). Jejich přítomnost měla svůj význam, neboť příběh drsné krimi se totiž odehrává ve světě modelingu a popisuje vraždy několika slavných modelek, zkorumpovaný svět šoubyznysu, který je napojený na podsvětí a perou se v něm peníze. A tak bylo jasné, že ji nemůže pokřtít nikdo jiný.

Modelky se na křtu svěřily, že nikdy žádné opravdu hororové situace, podobné těm v knize, nezažily, ale že na začátku svých kariér občas musely čelit okamžikům, kdy byly modelingovými agenturami ubytovány v hostelech, kde by se bál v noci na chodbu vylézt i otrlý námořník.

„Jeden z nejhorších momentů mé kariéry se odehrál hned ze začátku. Při mé první cestě do Milána jsem tam zůstala den zavřená. Bylo mi totiž teprve šestnáct a moje agentura opomněla vyřídit pracovní povolení. Měla jsem pak roční zákaz do Itálie a agentuře dlouho trvalo, než moji mámu přesvědčili, aby mě ještě někdy někam pustila,” vzpomínala Aneta Vignerová.

Hrůzný zážitek s italskou módní metropolí má i Kateřina Votavová. Tu před lety poslali z jedné agentury do druhé. „Ubytovali mě do pokoje, kde by si netroufl přespat ani bezdomovec. Ve čtyři hodiny ráno jsem se ocitla na metru a nevěděla jsem, kam mám jít. Vydržela jsem to do osmé hodiny ranní, než otevřeli moji novou agenturu, která mě naštěstí vrátila k té původní,” zavzpomínala Kateřina.

Do třetice se s podobným zážitkem svěřila Andrea Verešová. „V patnácti letech jsem se ocitla zcela bezprizorní v Paříži. Po příletu mě nikdo nečekal. Bylo to v době krátce po otevření hranic. Byla jsem bez peněz, bez mobilu a bez informací,” popisuje drsné okamžiky Verešová, kterou z prekérní situace zachránila její plynulá znalost francouzštiny. „Naštěstí se našli dobráci, kteří mě po pěti hodinách dopravili do agentury,” řekla Andrea Verešová.

Reklama

Další články

Načítám