Hlavní obsah
Článek

Miss České republiky 2009 Aneta Vignerová (36) sebrala odvahu, překonala strach z jehel a společně s dalšími známými osobnostmi se zúčastnila odběru krve.

„Krev jsem darovala poprvé a myslela jsem, že to bude daleko horší. Překvapivě mě to nebolelo a po odběru jsem se cítila fajn. Ani jsem netušila, že se daruje téměř půl litru krve. Jsem ráda, že takovým skutkem mohu pomoci a plánuji dávat krev častěji,“ prozradila ke svému prvnímu bezplatnému odběru krve Aneta.

Na nemocniční lehátko nahnala známé osobnosti už tradičně misska Eva Čerešňáková. „Těší mě, že si bezplatné odběry krve drží tradici a přidávají se jak pravidelní dárci, jako tentokrát Hanka či Vendula, tak prvodárci z řad známých tváří. Samozřejmě, že ne každý je vhodným dárcem, ne každý najde odvahu, ale většina z těch, kteří se jednou k odběru odhodlají, se příště ochotně přidá znovu a společně podporujeme dobrou věc,“ uvedla I. Vicemiss 2007, která byla v minulosti tváří kampaně Českého červeného kříže právě na podporu bezplatného darování krve.

Reklama

Další články

Načítám