Hlavní obsah
Článek

Kdo jiný by se měl objevit na otevření výstavy motýlů než interpretka hitu Křídla motýlí. Bylo evidentní, že si Aneta Langerová (37) přítomnost ve skleníku Fata Morgana v Botanické zahradě Praha velmi užívala. „Ta pestrobarevná poletující něha všude kolem nás byla okouzlující,“ svěřila se Super.cz zpěvačka poté, co se potěšila pohledem na poletující krasavce.

Tuto výstavu historicky první česká SuperStar už otvírala. „Když mám možnost být v přítomnosti tak krásných tvorů, jako jsou motýli, nemůžu odmítnout. Věděla jsem, co mě čeká, ale stejně člověk znovu žasne nad tím, jaké barvy a tvary umí příroda vytvořit,“ říká Aneta, která byla z barevného hmyzu unešená: „Krása v jejich křehkosti je dechberoucí. Obdivuju proces, kterým musí tento tvor projít, aby se stal motýlem.“

Bývá příroda často zdrojem její inspirace? „V přírodě se cítím odjakživa jako doma. Je všude kolem nás i v nás samotných. Považuju ji za jedinečný a laskavý zdroj energie, inspirace, života samotného, který je tu pro nás všechny bez rozdílu,“ říká zpěvačka.

Aneta Langerová je od dubna v plném proudu svých koncertů pod širým nebem. „Těším se nejen na všechny festivaly se svojí kapelou, ale také na řadu samostatných koncertů nesoucích název Dvě slunce aneb Jak krásné je být milován, kdy ke své kapele přizvu také smyčcové trio a zahrajeme našim přátelům Dvou sluncí na krásných místech naší milované domoviny a zavítáme i na Slovensko,“ říká Aneta, která je ráda, že může být po nucené covidové pauze znovu před svým publikem.

„Situace je v každém případě lepší, ale do původních kolejí se vše vrací pomalým tempem. Minulý rok jsme odehráli celé podzimní turné, považuji to za malý zázrak, protože hodně kapel a interpretů svá vystoupení rušila, řekli jsme si, že trochu zariskujeme, a díky lidem, kteří na koncert přišli a naše úsilí podpořili, jsme mohli konečně začít hrát a zpívat naživo. Nyní pokračujeme v koncertování a děkujeme všem lidem, že na kulturu nezapomněli a stále ji podporují svou milou účastí.“

Ptali jsem se jí, jestli během uměleckých prázdnin objevila nějaké nové obzory. „V této době jsme zrovna dokončovali album Dvě slunce. Takže práce bylo mnoho a čas na odpočinek přišel až po jeho vydání. Hodně času jsem trávila na venkově, procházela se v přírodě, hrála si na kytaru a shlédla mnoho krásných filmů. A když jsem venkov opustila, tak jsem pro změnu chodila vylidněnou Prahou se svým fotoaparátem. Musím přiznat, že to bylo magické. Kde dřív procházely davy lidí, tam bylo najednou ticho a klid. Nepotkala jsem téměř ani živáčka. Tento mrazivý pohled se navždy vryl do mé paměti a jako věčný a vděčný pozorovatel jsem ráda, že jsem mohla Prahu vnímat tak intenzivně jako nikdy předtím,“ říká v rozhovoru pro Super.cz Aneta Langerová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám